Datos personales

Sabadell
Noelia Baena Belen Gallego Janira Hidalgo Sonia López Profesor: Xavier Moyano Departament de ciències socials

lunes, 2 de junio de 2008

De la batalla d'Anglaterra a Stalingrad

A l’estiu de 1940 Hitler decideix dur a terme la batalla d'Anglaterra.
A l'agost es van iniciar els bombardeigs sobre objectius militar i nuclis urbans, fins que l'aviació britànica va aconseguir repel·lir l'agressió. Hitler es va veure frenat i va renunciar a la invasió de les illes Britàniques, pero va mantener les operacions aèries fins la primavera del 1941.
Des de finals del 1940, Hitler preparava l’Operació Barba-roja, per envair L’URRS, però Itàlia va entrar al conflicte obrint així un nou front bèl·lic al mediterrani on Mussolini somniava crear un imperi propi. El nord de l'Àfrica va ser un nou escenari d'enfrontament, al qual es van desplaçar les unitats alemanyes dirigides pel mariscal Rommel, que pretenia donar suport a l’exercita italià i derrotar les tropes britàniques a la guerra del desert.
A octubre del 1940, Mussolini empren la invasió de Grècia des d'Albània, però fracassa, i l'acció nazi va transformar Hongria, Romania i Eslovàquia en estats satèl·lits .
La batalla de Stalingrad va finalitzar amb la rendició alemanya al Febrer de 1493, marcant l’ inici del declivi nazi al continent Europeu.








0 comentarios: