Datos personales

Sabadell
Noelia Baena Belen Gallego Janira Hidalgo Sonia López Profesor: Xavier Moyano Departament de ciències socials

lunes, 2 de junio de 2008

Les conseqüències de la 2ª Guerra Mundial

En acabar la Segona Guerra Mundial, el 2 de setembre de 1945 amb la rendició del Japó davant els Estats Units, Europa havia quedat destruïda i la seva població delmada ja que la guerra havia causat moltes morts.
Sobre aquesta situació de total ruïna van sorgir dues noves superpotències, els Estats Units i l’URSS.

Impacte demogràfic:




La Segona Guerra Mundial va deixar al seu darrere un rastre de devastació com no ho havia deixat cap conflicte del segle xx.
La gran mortalitat que va provocar la Segona Guerra Mundial no s’explica nomès per la gran sofisticació de l’armament. La desaparició de la rereguarda, amb els bombardeigs i les represàlies contra la població, i la gana van causar un increment de la mortalitat, sobretot infantil. A més, l’ocupació nazi va comportar la deportació, l’extermini i el genocidi de determinats col·lectius, i també la pràctica d’operacions de càstig contra les accions de resistència. A part també cal contar un elevat nombre de víctimes indirectes de la guerra, indeterminat, que es va produïr desprès de 1945, a causa de la desnutrició, les ferides o les irradiacions.
Els desplaçaments de la població, durant la guerra, es van continuar produïnt durant la postguerra, encara que llavors van tenir un caràcter diferent, ja que es van vincular a l’alliberament de presoners i treballadors forçosos que tornaven als seus països.
Les modificacions de les fronteres i les expulsions de minories

ètniques, arran de la configuració de nous Estats i dels acords de pau, van fer que prop de 30 milions d’europeus vaguessin pel continent durant la immediata postguerra, cosa que va crear una sensació de caos, sobre tot a Europa central i Oriental. A l’Àsia, prop de 7 milions de japonesos van ser repatriats desde Corea i Manxúria (Xina) cap a l’arxipèlag al qual havia quedat reduï el Japó.

0 comentarios: