Datos personales

Sabadell
Noelia Baena Belen Gallego Janira Hidalgo Sonia López Profesor: Xavier Moyano Departament de ciències socials

lunes, 2 de junio de 2008

La guerra llampec

1939- La invasió de Polònia significa l'aparició de la guerra llampec, que era un nou tipus d'ofensiva que es basava en la sorpresa i la rapidesa de moviments de les divisions cuirassades, combinada amb l'acció de l'aviació. El seu objectiu era la destrucció de l'enemic i la devastació de les seves infraestructures.
Al cap de tres setmanes una part del territori es va unir al Reich, l'altre part va formar un govern sota el control de l'administració nazi, paral·lelament l’exèrcit soviètic va ocupar la zona est del país, va continuar la seva expansió cap a Finlàndia i va estendre la seva influència a les repúbliques bàltiques.
A la primavera de l’any 1940 els nazis van apuntar cap a l'Europa septentrional una zona d'importància militar i d'interès econòmic perquè la indústria alemanya necessitava el ferro de Suècia.
Al maig Dinamarca i Noruega van ser conquerides amb rapidesa, i això va provocar la dimissió de Chamberlain i la formació d'un govern d'unitat nacional presidit per Winston Churchill.
Alemanya va tenir durant aquesta època més objectius entre ells França;L'ofensiva es va iniciar a través d'Holanda i Bèlgica, que van ser ocupades en 48 hores, i va continuar per les Arenes. Les tropes Franco britàniques van quedar encerclades i van ser evacuades per Dunkerque.
Els alemanys van entrar a París (el 14 de Juny) i poc després el mariscal Pétain va signar un armistici (22 juny). L'ocupació va dividir França en dues zones: la del nord, sota el domini directa dels nazis, i la del sud, sota l'autoritat de Pétain, amb la capital a Vichy.

0 comentarios: