Datos personales

Sabadell
Noelia Baena Belen Gallego Janira Hidalgo Sonia López Profesor: Xavier Moyano Departament de ciències socials

lunes, 2 de junio de 2008

Derrota nazi

A la primavera del 1943 la guerra havia canviat totalment de rumb.
Er una banda el potencial econòmic, bèl·lic i humà de l’URSS, Gran Bretanya i dels Estats units, es mostrava amb claredat i per l’altra banda les ofensives dels aliats van obligar els alemanys a replegar-se i adoptar una estratègia defensiva, per a la qual no estaven preparats, i van utilitzar dos tipus d’atacs diferents que va ser el que va afectar als nazis decisivament; En primer lloc es van generar bombardeigs massius sobre les ciutats alemanyes, i en segon lloc cada cop hi havia menys resistència antifeixista als territoris ocupats.
Al juliol de 1943 es va iniciar la Campanya D’Itàlia, provocant així la crisi del gabinet feixista, i la caiguda i l’empresonament de Mussolini.
Itàlia va quedar dividida en dues parts, al nord la República de Saló i al sud es va instaurar una monarquia amb un govern antifeixista.
L’avanç de l’exèrcit Roig a l’any 1941 va fer que les tropes Alemanyes reculessin cap a les fronteres.
El 6 de Juny es va provocar el desembarcament angloamericà a Normandia, afavorit per l’avanç Soviètic a l’est i l’acció partisana.
A l’any 1945 va sorgir el esfondrament final d’Alemanya, així que les tropes soviètiques van haver d’alliberar a Hongria i Polònia, van entrar a Àustria i a Txecoslovaca.
Mentrestant els aliats Angloamericans havien penetrat per el Rin.
Mussolini va sorgir capturat i executat pels partisans amb la qual cosa es va alliberar el nord D’Itàlia, dos dies mes tard Hitler es va suïcidar(30 d’Abril). Per últim de la derrota nazi podem dir Berlín va capitular enfront del Mariscal rus Zukov, es va signar la rendició incondicional del Tercer Reich.


0 comentarios: